Mobil 2020

Så mycket mer än Sveriges mesta fårfarm!

Välkommen till oss!

Vi har gårdsbutiker och café med ekologisk prägel vackert beläget med bokskogen och beteshagar in på knuten. Du hittar oss mitt i Åkulla bokskogar, i den lilla triangeln mellan Varberg, Ullared och Falkenberg.

Händer hos oss i jul!

1:a advent
Vi börjar med vår julmeny i caféet. 

2:a advent  Söndag 4 dec
Julmarknad med UF-företag (Ung företagsamhet) kom och se vad alla kreativa ungdomar tillverkar och säljer.

3:e advent  Söndag 11 dec
Hantverkare i arbete

4:e advent Söndag 18 dec
"Jul på Öströö", vi grillar åter våra goda Öströöburgare, kom och åk häst & vagn, njut av julstämningen!
m.m.

Nu inför julen hittar du alla julbordets läckerheter här: Rökt lammfiol, pastejer, lammprinsar, gammeldags köttkorv, rullader, linka m.m. Varför inte prova Linka i år, istället för skinka, gjord på samma sätt men mycket godare!
Till nyår passar ju lammfilé, innanlår eller varför inte lammrostbiff.

I den stora ladugården uppe på gårdenhar vi vår "får-ateljé" för dig som tycker om naturmaterial och allt som har med får att göra. 
Vi har stor sortering av mjuka, grå och lockiga härliga skinn!
Tvålar av fårfett, tovade tofflor, kramdjur, inredning, kuddar, sjalar, ull och garn m.m.

Under våren och sommaren är du välkommen att njuta av fika och fågelsång i café fårhagen, vår härliga uteservering. Från och med v. 47 serverar vi julsmaker, sitt ute under gasvärmare, i brännvinskällaren vid brasan eller i caféhörnan i ladugården.
Välkommen och njut av julstämning!

I alla vrår märks det att julen står för dörren. Vi har redan börjat slå in julklappar och nynnar på julmusik. I köket kokas julens inläggningar, julsenapen är satt och kakorna planeras. I charken ska korvar börja stoppas, kryddor ska blandas och lammfioler rökas.  Vi hjälper till med både julkalas och julklappar, bara hör av dig.

Under april och föds det ca 900 lamm hos oss. Ni är då välkomna in på läktaren i fårhuset för att titta på lammningen.

Under sommarmånaderna är våra yngre gäster välkomna att kela med flasklammen i lammhagen. 

Öströö Fårfarm drivs sedan 1987 av Kristian och Jeanette Carlsson.  Vi började med får redan 1987 och har sedan dess byggt upp vår besättning som idag består av ca 550 tackor av rasen gotlandsfår. Här föds varje år mellan 900-1000 lamm.

Öströö ägs av familjen Klingspor och gården arrenderas sedan 1987 av Kristian o Jeanette Carlsson. 
Vi har idag en fårbesättning som består av ca 550 tackor av rasen gotlandsfår. Vi har också sedan 1996 ca 12 tamkor av rasen highland cattle. 
Hela gården drivs ekologiskt (EU-certifierade). 
Mer om oss >

Vi har ett eget slakteri på gården, vilket innebär att våra djur inte behöver transporteras för att komma till slakt. Resultatet blir då en mycket bättre djuromsorg, ingen stress och en human slakt, vilket i slutändan då blir en helt fantastiskt oslagbar kvalitét. Vi utför även Legoslakt d.v.s att vi slaktar åt andra som har djur och säljer sitt eget kött.
Vårt slakteri >

Vi har fått stöd för nytt fårhus
Vi har fått stöd för nytt fårhus
loading...

Välkommen till oss!