Mobil 2020

Vi och våra djur

Öströö fårfarm ligger vackert beläget vid det vackra naturområdet Åkulla bokskogar i Hallands inland, mitt i den triangel som Varberg, Falkenberg och Ullared bildar. 

Öströö ägs av familjen Klingspor och gården arrenderas och drivs sedan 1987 av Kristian och Jeanette Carlsson. Vid övertagandet drevs gården tradionellt med grisar och spannmålsodling. 

Totalt driver vi ca 150 hektar på Öströö och några intillliggande gårdar. Hela gården drivs sedan 1990 ekologiskt (EU-certifierade) 1992 startade vi vår köttbod där vi idag säljer allt som gården producerar direkt till konsumenten.
Vi tillverkar också en hel del inläggningar och geléer m.m. Vi tar även vara på skinnen som vi säljer i vår hantverksstuga. 

Under åren har företaget utvecklats och idag har vi även restaurang med fullständiga rättigheter, och ett välbesökt café. Vi ordnar också  lammsafari på vår och sommar.

I oktober 2001 byggde vi vårt gårdslakteri och har sedan dess hela kedjan från uppfödning till färdig produkt. 

Vi började med får redan 1987 och har sedan dess byggt upp vår besättning som idag består av ca 550 tackor av rasen gotlandsfår. Här föds varje år mellan 900-1000 lamm.

Vi har också sedan 1996 ca 12 amkor av rasen highland cattle.

Med oss på gården arbetar också våra fyra vallhundar: 

Holger 14 år - äldst men blir aldrig vuxen, springer gärna och hälsar på våra grannar, ger oss alltid ett gott skratt! 

Tore 7 år - lugn och trygg, han är klart störst och tycker själv att han är bäst, vår stjärna på lammsafarin! 

Valdemar 4 år - är som alla ungdomar, försöker hitta sig själv och sin plats på gården. Alltid glad bara han får vara med husse hos fåren.

Signe 1,5 år - minstingen i flocken. En spallig tjej som älskar att hänga med husse hos fåren och som alltid är väldigt kelsjuk.
 

Varmt välkommen!