Mobil 2020

Vi och våra djur

Öströö fårfarm ligger vackert beläget vid det vackra naturområdet Åkulla bokskogar i Hallands inland, mitt i den triangel som Varberg, Falkenberg och Ullared bildar. 

Öströö ägs ( sen jan 2022) av Camilla och Tomas Carlsson (Gekås ägare) och gården arrenderas och drivs sedan 1987 av oss, Kristian och Jeanette Carlsson. Vid övertagandet drevs gården tradionellt med grisar och spannmålsodling. 

Totalt driver vi ca 150 hektar på Öströö och några intillliggande gårdar. Hela gården drivs sedan 1990 ekologiskt (EU-certifierade) 1992 startade vi vår köttbod där vi idag säljer allt som gården producerar direkt till konsumenten.
Vi tillverkar också en hel del inläggningar, marmelader, marinader m.m. Vi bakar knäckebröd och skorpor. Vi tar även vara på skinnen som vi säljer i vår hantverksstuga, både hela skinn och sydda produkter. Ullen säljs och förädlas.

Under åren har företaget utvecklats och idag har vi även ett välbesökt café som är med i White Guide. Vi ordnar också  lammsafari på vår och sommar.

I oktober 2001 byggde vi vårt gårdslakteri och har sedan dess hela kedjan från uppfödning till färdig produkt. 

Vi började med får redan 1987 och har sedan dess byggt upp vår besättning som idag består av ca 550 tackor av rasen gotlandsfår. Här föds varje år mellan 900-1000 lamm.

Vi har också sedan 1996 ca 12 amkor av rasen highland cattle.

Med oss på gården arbetar också våra två vallhundar: 

Tore 11 år - lugn och trygg, han är klart störst och tycker själv att han är bäst. Snart pensionär.

Tage  snart 3 år- världens mysigaste odåga, kan inte vara still och vill valla allt som inte går hans väg. Kommer att bli både lydig och duktig på valla, bara han blir lite äldre...

Välkommen till oss!